.st0{fill:#FFFFFF;}

Mijn eerste kennismaking met Matched Betting 

In onderstaande bericht beschrijft een MB-NL’er zijn eerste kennismaking met matched betting. We hebben hem de anonieme naam Mr. J gegeven om zijn bookmaker accounts veilig te houden.

Toen ik op vakantie was in Midden-Amerika kwam ik een jongen tegen die al een tijd aan het reizen was. We raakten aan de praat en ik vroeg hem waar hij dit allemaal van betaalde. Dat was de eerste keer dat ik van matched betting hoorde. Deze reiziger besteedde hier een paar uur per dag aan en met de opbrengsten kon hij goed in zijn levensonderhoud voorzien.

Uiteraard was ik sceptisch. Dit klonk te goed om waar te zijn. Met gokken kan je op lange termijn toch alleen verliezen? Toch vertelde deze jongen dat je met matched betting risicoloos geld kan verdienen door bonussen vrij te spelen bij bookmakers. Dit bleef in mijn achterhoofd spelen en ik besloot om dit verder te onderzoeken wanneer ik weer terug zou zijn in Nederland.

Informatie over matched betting zoeken

In Nederland ben ik verder gaan zoeken naar informatie over matched betting. Ik merkte dat er nogal wat te vinden was: youtube videos, blogartikelen, tutorials, forums etc. Dit bleek wel degelijk een manier om geld te verdienen!

Er zijn namelijk nogal veel online bookmakers die graag nieuwe potentiële gokkers willen binnenhalen. Om deze mensen aan te trekken, geven deze bookies regelmatig bonussen weg. Zo zijn er welkomstbonussen wanneer je voor de eerste keer geld stort, maar ook bonussen voor bestaande accounts om mensen te motiveren te blijven gokken.

Om voor deze bonussen in aanmerking te komen, moet je online geld inzetten op onder andere voetbalwedstrijden. Je wedt hier op een bepaalde uitkomst, zoals bijvoorbeeld dat Barcelona wint van Sevilla. Deze weddenschap noemen we een ‘back bet’. Nu zijn er echter ook betting exchanges, zoals bijvoorbeeld Betfair, waar je de uitkomst van deze wedstrijd kan afdekken. Je wedt hier op dezelfde wedstrijd, maar dan dat iets niet gebeurt. In dit geval dus dat Barcelona niet wint. Dit noemen we een ‘lay bet’. Als je de weddenschap bij de bookmaker verliest, win je bij de booking exchange en andersom. Je sluit dus als het ware een verzekering af! Wat de uitslag van de wedstrijd ook is, op de volledige inzet verlies je een minimaal percentage (je moet immers wel een kleine commissie betalen bij de exchange). Doordat je echter bonussen ontvangt, hou je gegarandeerde winst over!

Het mooie is dat je helemaal geen verstand hoeft te hebben van sport of gokken. Als je de techniek begrijpt kan iedereen met deze methode wat extra verdienen. Het is daarnaast gewoon legaal, zelfs in de Guardian is er over geschreven: https://www.theguardian.com/money/2010/jul/24/free-bets-bookies

Mijn eerste weddenschap

Vaak moet je iets eerst in de praktijk zien en uitvoeren om het echt te begrijpen. Toen ik me ging verdiepen in de materie, kwam ik op matchedbettingnederland.nl terecht en schreef me in voor de uitleg die je per mail ontvangt. Via verschillende mails wordt je dan stap voor stap aan de hand genomen bij het vrijspelen van een bonus, in mijn geval was dit de bookmaker Mr. Green.

Het eerste wat je moet doen is een account aanmaken bij Betfair (de betting exchange) en bij een bookmaker, in dit geval dus Mr. Green. Deze bookmaker biedt twee 25 euro ‘free bets’ aan iedere nieuwe speler die 20 euro stort en dit bedrag inzet op een weddenschap met minimaal 1.8 odds.

Odds zijn de notering bij de bookmaker die aangeven in welke verhouding wordt uitbetaald bij verschillende uitkomsten. Als voorbeeld:

  1 x 2
Arsenal vs Southampton 1.4 3.5 6.2

Als je 10 euro op Arsenal inzet en Arsenal wint, krijg je 10x 1.4 = 14 euro uitbetaald. Arsenal is dus zwaar favoriet in deze wedstrijd. Bij matched betting maakt dit niet uit, omdat je toch een tegengestelde ‘lay bet’ maakt bij de exchange. Let er alleen wel op dat je aan de eisen van de bookmaker voldoet om de bonus vrij te spelen, in het geval van Mr. Green moeten de odds dus groter dan 1.8 zijn. Je zou dus niet op Arsenal kunnen inzetten in ons voorbeeld om in aanmerking te komen voor de bonus!

Voor de voorbeeld weddenschappen ontving ik in de ochtend een mail met daarin precies uitgelegd op welke wedstrijd ik welk bedrag moest inzetten. Dit is dus 20 euro op een wedstrijd bij de bookmaker Mr. Green met een ‘back bet’, die je vervolgens afdekt op Betfair met een ‘lay bet’.  Met deze weddenschap zal je een klein verlies maken, omdat je ook wat commissie moet betalen bij Betfair. Daar staat echter tegenover dat je 2x 25 = 50 euro aan free bets krijgt!

De eerste wedstrijd waar ik op heb ingezet werd gespeeld zonder dat ik er naar heb gekeken, de uitslag maakt immers toch niet uit. De free bets werden gelijk bij mijn account bijgeschreven. Ik kreeg de dag daarna weer een mail van MB-NL, deze keer met een soortgelijke uitleg over hoe ik de 50 euro aan free bets moest inzetten om maximale winst te behalen. Na deze wedstrijd had ik mijn eerste winst gemaakt met matched betting!

Na een paar keer in de praktijk te hebben ervaren hoe dit proces in zijn gang gaat werd voor mij duidelijk dat matched betting inderdaad een manier is om op relatief simpele wijze wat extra te verdienen.

Zelfstandig verdergaan

Bij mijn eerste weddenschap werd ik door de uitleg via de mail volledig bij de hand genomen bij het plaatsen van mijn bets. De wedstrijd en welk bedragen ik moest inzetten stonden allemaal in de mails. Als je zelf verder wil met matched betting, zal je dit soort zaken op een gegeven moment zelf moeten uitzoeken. Gelukkig is hier eenvoudige software voor, zoals bijvoorbeeld Oddsmonkey. Deze software laat precies zien welke bedragen je op welke wedstrijden moet inzetten. Op hun site staan ook veel uitleg videos en tutorials, zeker een aanrader!

Daarnaast heb ik me gelijk aangemeld bij de Facebook groep met andere matched betters van Matched Betting Nederland. Dan krijg je een volledige lijst met alle welkomstbonussen die je in Nederland kan vrijspelen met uitleg. Toch zal het nog zeker voorkomen dat je zaken niet begrijpt. In de Facebook groep stel ik dan ook nog regelmatig vragen waar ik binnen een dag antwoord op krijg. Ik ben nu een maand verder en kan inmiddels ongeveer alles op eigen kracht. Ik probeer eerst rustig alle welkomstbonussen vrij te spelen, daarmee heb ik al een paar honderd euro winst gemaakt!

Tips voor beginners

  • Matched betting is geen hogere wiskunde. Het is gewoon een kwestie van de tijd nemen en je bets plaatsen. Ik zou wel iedereen aanraden om in een excel goed bij te houden bij welke bookmakers je geld hebt staan en welke weddenschappen er lopen, anders raak je snel het overzicht kwijt!
  • Als je net begint zal je wat geld moeten storten bij de exchange en ook bij de verschillende bookmakers om de bets te kunnen plaatsten. Uiteraard verdien je dit geld snel terug, maar met een klein beetje startkapitaal van 100 euro ben je onderweg.
  • Let er ook op dat er een tijdslimiet zit op het vrijspelen van bonussen, als je eindeloos wacht met het plaatsen van je bets kan een bonus zomaar verlopen zijn.
  • Je moet je middels een ID verifiëren bij de bookmakers en ook bij de exchange. Bij de bookmakers heb je dit in een minuut gedaan, maar bij de exchange kan dit wat langer duren. Hou daar rekening mee, want je kan pas echt beginnen als hier je account geverifieerd is.
  • Tot slot zou ik iedereen willen aanraden om te beginnen. Het zijn in het begin wat nieuwe termen en het kan op eerste gezicht ingewikkeld lijken. In mijn ervaring helpt het heel erg om eerst via de mail instructies een voorbeeld weddenschap te doen, dan wordt alles snel duidelijk. Bovendien kan je vragen stellen in de Facebook groep waar iedereen erg behulpzaam is.

Wil jij ook geld verdienen met matched betting? Schrijf je hier in op onze mailinglist om net als mr. J te beginnen met een gratis voorbeeld weddenschap waarbij je stap voor stap instructies ontvangt wat je moet doen en hoeveel je moet inzetten.

Leer matched betting met een gratis voorbeeld!