.st0{fill:#FFFFFF;}

Verschillende soorten bonussen bij online bookmakers 

Indien je bekend bent met wedden op sport bij online bookmakers, dan weet je dat op zo’n beetje elke website ook een bonus wordt aangeboden. Nieuwe gokkers die voor de eerste keer geld storten, krijgen bijvoorbeeld vaak een verdubbeling van hun storting tot een maximaal bedrag. Een leuk voordeel, want als je een deel gratis geld kunt inzetten op weddenschappen dan nemen je kansen om winst te maken natuurlijk toe.

Mensen die bekend zijn met matched betting kunnen zelfs een gegarandeerde winst uit deze bonussen halen. Je gaat dan op een heel andere manier naar een bonus bij een Nederlandse bookmaker kijken, want met ieder aanbod dat voorbijkomt kan je geld verdienen.

In deze blogpost geven we een overzicht van de verschillende soorten bonussen en tips om hier maximale winst uit te halen.

Waarom bieden bookmakers bonussen aan?

De wereld van bookmakers wordt steeds competitiever, waarbij er steeds meer nieuwe spelers deze lucratieve markt betreden. Alleen al in het Verenigd Koninkrijk bedraagt de online markt voor gokken meer dan 5 miljard pond! Logisch dat meerdere bookmakers proberen een deel van deze inkomsten naar zich toe te trekken.

Behalve de vormgeving van de sites van deze bookmakers en de voetbalteams die ze sponsoren (Betway sponsort West Ham, Bet365 sponsort Stoke City, 138 Bet sponsort Watford etc), is er inhoudelijk weinig verschil tussen al deze bookmakers. Toch willen ze zich onderscheiden om nieuwe gokkers aan te trekken. Om dit te bereiken geven ze bonussen weg.

Er zijn verschillende soorten bonussen waar je van kan profiteren. We hebben deze hieronder voor je op een rij gezet.

Welkomstbonus (of sign-up bonus)

Dit is een bonus die je ontvangt als je als nieuwe speler voor de eerste keer geld stort bij een bookmaker. Vaak is dit een percentage van het bedrag dat je in eerste instantie stort. Bijvoorbeeld: je ontvangt 50% van je eerste storting als bonus (met een bonus maximum van 50 euro). Dus als je 100 euro stort, wordt dit bedrag automatisch aangevuld door de bookmaker tot 150 euro. Dit bedrag kan je uiteraard niet gelijk laten uitkeren, eerst zal je deze bonus moeten vrijspelen door in te zetten op wedstrijden (de wagering requirement). Welkomstbonussen zijn vaak de grootste bedragen, hiermee willen bookmakers namelijk nieuwe klanten aan zich binden!

Met alleen het vrijspelen van welkomstbonussen bij de verschillende bookmakers, is voor Nederlanders op dit moment al makkelijk meer dan 1000 euro te verdienen.

Reload of stortingsbonus

Een reload bonus lijkt op een welkomstbonus en wordt aangeboden wanneer een speler opnieuw geld stort bij een bestaande account. Ook hier geldt vaak dat de bonus bestaat uit een percentage van het bedrag dat je stort. Op deze manier proberen bookmakers bestaande spelers te laten blijven spelen. Hoewel deze bonussen meestal lager zijn dan een welkomstbonus, zullen ook de wagering requirements vaak minder hoog zijn. Over het algemeen zijn het vooral de betere bookmakers die meerdere stortingsbonussen aanbieden.

Free bet offer

Een free bet is een bedrag dat je van de bookmaker ontvangt om een weddenschap mee te doen. Je kunt dit bedrag niet uitbetalen, maar alleen inzetten op een sportwedstrijd. Het is dus een gratis weddenschap. Meestal zal je eerst zelf een bedrag moeten inzetten, voordat de bookmaker je een free bet geeft. Voorbeeld: je wedt met 25 euro en ontvangt vervolgens een free bet van 25 euro van de bookmaker.

Meestal geldt bij free bets, dat de stake (het bedrag dat je gratis hebt ontvangen om te wedden) niet wordt uitgekeerd als de weddenschap wint bij de bookmaker. Dit heet “Stake Not Returned”. Stel je hebt een free bet van 25 euro die je inzet met odds van 3.0x. Als je deze weddenschap wint, zal je 50 euro ontvangen. Dit is dus niet hetzelfde als bij een normale bet (Stake Returned), want dan zou je 75 euro ontvangen.

Profit boost

Een profit boost betekent dat een bookmaker hogere odds dan normaal aanbiedt voor specifieke weddenschappen. De potentiële winst die je met de weddenschap kunt behalen krijgt hierdoor dus een boost. Daar komt dus ook de naam vandaan.

Een variant die vaak voorkomt is dat de bookmaker de odds van een acca (accumulator of multiple) bet een boost geeft als je op meer wedstrijden in een enkele weddenschap gokt.

Het meest interessant is een 100% profit boost die op een enkele wedstrijd met hoge odds ingezet kan worden. Een inzet op een hoge quotering zorgt dan immers voor het grootste verschil in de winst die je potentieel kunt maken. 

Risk free bets (geld terug bij verlies)

Risk-free bets (of money back if lose) houden in dat je een inzet kan plaatsen en wanneer je verliest je deze inzet terug krijgt (als een bonus of cash). Voor je eerste weddenschap zal je je eigen geld moeten inzetten. Indien je deze weddenschap echter verliest, dan krijg je een risk free bet op je account bijgeschreven door de bookmaker. Vervolgens heb je dus nogmaals kans om een winnende weddenschap te kiezen.

Deze geld terug bij verlies promoties zijn ideaal voor gokkers. Je maakt namelijk kans op dezelfde winst als normaal. Mocht je echter verliezen, dan krijg je de gehele of een deel van je inzet terug.

Let op de terms and conditions

Dat klinkt natuurlijk mooi zo’n bonus, gratis geld voor iedereen! Belangrijk om te onthouden is echter dat bookmakers geen liefdadigheidsinstellingen zijn. Hun uiteindelijke doel is om zoveel mogelijk geld te verdienen. Het zijn bedrijven die geld verdienen wanneer jij verliest.

De meeste mensen die worden verleid om te storten door een bonus of free bet, blijven gokken en op de lange termijn is de kans groot dat je je geld gaat verliezen. Britse bookmakers hebben gezamenlijk vorig jaar maar liefst 14.5 miljard pond verdiend! Hier zitten ook vele miljoenen bij van gokkers uit Nederland.

Je hoeft je dus niet schuldig te voelen als je door matched betting een stukje van deze winst terug kan verdienen. Voor matched betters zijn bonussen namelijk een manier om risicoloos geld te verdienen.

Waar iedereen echter wel rekening mee moet houden is dat er condities verbonden zijn aan het krijgen van een bonus. Het is daarom belangrijk om altijd goed de terms and conditions (T&C) van een bonus te lezen! Bookmakers zullen bijvoorbeeld eisen dat je voor een bepaald bedrag inzet op wedstrijden, voordat je over het bonusgeld kan beschikken. Dit heet een wagering requirement (of rollover requirement).

Een voorbeeld maakt deze conditie het beste duidelijk. Stel dat een bookmaker een 50% bonus geeft bij een storting van 100 euro met een 5.0x wagering requirement (deposit + bonus) en odds groter dan 1.50. Je hebt dankzij de bonus 150 euro om mee te wedden. Voordat je echter over dit geld kan beschikken moet je voor 150 x 5 = 750 euro op wedstrijden hebben ingezet. Hoe lager je wagering requirement, hoe beter dus. Deze voorwaarde verschilt per bookmaker en per bonus, hou hier rekening mee!

Andere voorwaarden en condities waar je rekening mee moet houden:

  • Minimale odds waar je aan moet voldoen bij het volbrengen van je wagering requirement, in bovenstaand voorbeeld dus groter dan 1.50;
  • Bepaalde soort weddenschappen kunnen zijn uitgesloten, denk aan markten met slechts twee uitkomsten zoals bijvoorbeeld over/under bets;
  • Vaak is er een tijdslimiet voor het voldoen aan de bonuscondities, let hier op want anders verloopt de bonus. Ook moet je de bonus binnen een bepaalde tijd claimen na storting;
  • Bepaalde stortingsmethode komen niet in aanmerking voor de bonus, het kan zo zijn dat Skrill of Neteller zijn uitgesloten;
  • Je kan niet meerdere bonussen bij dezelfde bookmaker tegelijk vrijspelen;
  • Let op of je een bonus code moet invullen om de bonus te activeren.

Gegarandeerde winst uit bonussen

Zoals je kan zien zijn er nogal wat verschillende soorten bonussen waar je van kan profiteren bij de bookmakers. Door de techniek van matched betting goed toe te passen, kan je gegarandeerde winst maken met al deze bonussen, zonder risicio om je eigen geld te verliezen.

Het principe is dat je voor alle weddenschappen met bonusgeld die je afsluit een tegenstelde ‘lay bet’ plaats in een betting exchange, waardoor je je risico afdekt. Wat je hierdoor bereikt is dat je niet kunt verliezen. Enkel een klein bedrag verlies je door het verschil in de odds bij de bookmaker en de exchange. Wat dan overblijft is de bonus, dat is pure winst!

Je kan aardig wat verdienen door in eerste instantie alle welkomstbonussen vrij te spelen (dit zijn vaak grotere bedragen). Na het claimen van de welkomstbonussen heb je veel accounts bij de verschillende bookmakers en zal je regelmatig aanbiedingen in je mail ontvangen voor reload offers, free bets of profit boosts. Matchedbettingnederland.nl heeft ook een Facebook community waarin mensen elkaar op de hoogte houden van bonussen die bookmaker in Nederland versturen. Zo kan je geld blijven verdienen.

Het vrijspelen van bonussen is in sommige gevallen makkelijker dan andere keren. Het is aan te raden om eerst te beginnen met de makkelijkere bonussen om zo de techniek onder de knie te krijgen. Als je wat meer ervaring hebt, kan je verder gaan met bonussen waar iets meer bij komt kijken. In alle gevallen blijft gelden, lees eerst de terms & conditions goed door voordat je aan een bonus begint!

Stap voor stap instructies voor eerste free bet winst

Wanneer je ook interesse hebt om gegarandeerd winst te maken uit bookmaker bonussen, dan hebben we bij Matched Betting Nederland de verschillende welkomstbonussen op volgorde gezet van makkelijk naar moeilijk. Bij het vrijspelen van de eerste bonus, nemen we je volledig bij de hand en leggen we je in een serie mails stap voor stap uit wat je precies moet doen. Vervolgens krijg je toegang tot de volledige lijst met bookmakers die (welkomst)bonussen aanbieden voor spelers uit Nederland, gerangschikt van makkelijk naar moeilijker. Bij elk van deze aanbiedingen zullen we wederom een korte uitleg geven over wat je precies moet doen. Mochten er alsnog zaken niet helemaal duidelijk zijn, kan je je vraag stellen in de Facebook groep. Je krijgt dan snel antwoord van spelers die al wat meer ervaring hebben.

Ben jij klaar om wat extra geld bij te verdienen? Schrijf je dan hier in voor onze stap voor stap instructie bij een live voorbeeld weddenschap waarmee je je eerste echte winst kan maken!

Leer matched betting met een gratis voorbeeld!