.st0{fill:#FFFFFF;}

Gubbed – Uitgesloten voor Promoties bij Bookmaker 

Wanneer je matched betters of normale gokkers tegen elkaar hoort zeggen dat ze zijn gegubbed wat wil dat dan eigenlijk zeggen? Er zijn meerdere gradaties maar je kan er dan in ieder geval van uit gaan dat de bookmaker die bepaalde klant dan geen free bets en andere promoties meer geeft. Soms gaan de bookies nog een stap verder en aanvaarden ze (veel) kleinere maximale inzetten en in het uiterste geval sluiten ze zelfs het hele account.

In dit blog zal ik je eerst wat achtergrondinformatie geven wat de redenen kunnen zijn waardoor bookmakers een account gubben. Daarna worden enkele manieren besproken die je kunnen helpen bij het voorkomen dat je wordt uitgesloten voor de promoties. De promoties gebruiken we tenslotte om de gegarandeerde winsten van het matched betting vrij te spelen.

Bookies houden niet van winnende gokkers

Zoals je op een ander deel van Matched Betting Nederland al hebt kunnen lezen ben ik in 2010 via een goede vriend uit Groot-Brittannië in het matched betting wereldje gerold en via hem heb ik ook wat mensen ontmoet die op verschillende posities bij de grotere Britse bookmakers werken of gewerkt hebben.

Het is geen exacte wetenschap maar al deze personen gaven me min of meer dezelfde antwoorden waarom bookmakers een deel van hun klanten liever kwijt dan rijk zijn en het zal je misschien verbazen maar ook verliezende klanten zien ze regelmatig als een ballast die ze niet willen dragen, hieronder zal ik eerst de verschillende redenen bespreken.

 1. Een klant wint te veel
 2. Er wordt door de klant enkel wanneer er een promotie aangeboden wordt gespeeld
 3. De klant vertoond matched betting gedrag door vaak zogenaamde Sure Bets te plaatsen
 4. De bookmaker ziet dat je enkel inzet op Value Bets
 5. De accountmanager heeft ruzie met zijn vrouw

1.  Een klant wint te veel

Iedereen zal begrijpen dat wanneer je erg veel van de weddenschappen die je plaatst ook wint dat een bookmaker op een gegeven moment zal ingrijpen. Denk niet dat wanneer je een paar keer een weddenschap op een groot team wilt ze zullen ingrijpen er zijn namelijk echt zat punters – zo worden gokkers genoemd, die duizenden en duizenden inzetten op grote teams. Maar wanneer jij op een vage vriendschappelijke tenniswedstrijd ergens in Azië inzet en jouw speler wint reken er dan maar op dat wanneer je dit een paar keer flikt je account stevig onder de loep genomen zal worden.

2. Er wordt door de klant enkel wanneer er een promotie aangeboden wordt gespeeld

Ook deze reden is simpel, acties kosten geld, de marge van de gemiddelde bookmaker ligt tussen de 5 en 10% dus wanneer jij enkel de promoties speelt blijft er al snel niks van deze marges over. Zelfs wanneer je iedere keer wanneer je een promotie speelt gewoon verliest zullen ze op een gegeven moment je account er met allerlei slimme software uitpikken, je account zal gewoon gegubbed worden.

3. De klant vertoond matched betting gedrag door vaak zogenaamde Sure Bets te plaatsen

Sure Bets die ook wel arbitrage bets of arbs genoemd worden zijn bets die gegarandeerd winst opleveren. Er is verschillende software te koop waarmee je de odds tussen bookmakers kunt vergelijken, Oddsmonkey is de bekendste en zeker 1 van de betere.

Wanneer je naar de resultaten kijkt zie je iedere dag wel een paar keer matches langskomen waar de rating boven de 100% liggen. Door deze bet te plaatsen en die bij een exchange te layen zou je dus keer op keer een gegarandeerde winst kunnen behalen.

Waarom dit wordt afgeraden heeft 2 belangrijke redenen. De eerste is dat je vaak snel moet zijn, odds veranderen en je hebt dus niet altijd je geld snel genoeg op de juiste plaats om er gebruik van te maken. Dit is redelijk goed te ondervangen door zoveel mogelijk met Skrill te werken maar dan blijf je nog met de 2e reden zitten. Ook bookmakers hebben natuurlijk deze software en vaak een heel wat uitgebreidere versie waarmee ze met de spreekwoordelijke druk op de knop zo kunnen zien welke klanten inzetten op weddenschappen met een rating die (te) hoog is.

Hier een paar voorbeelden van Sure Bets

4. De bookmaker ziet dat je enkel inzet op Value Bets

Samenhangend met de voorgaande reden van waarom bookmakers je account gubben heeft ook de vierde reden te maken met de rating. Wanneer jij enkel en alleen bets zet die een mooie rating hebben wat jou dus een paar cent bespaard gaat dit na verloop van tijd opvallen. De accountmanager zal door je wedgeschiedenis gaan en je account checken op matched betting gedrag, geloof me, ze weten waar ze op moeten letten, en nu we bij de accountmanager zijn aanbeland de laatste en misschien wel belangrijkste reden.

5. De accountmanager heeft ruzie met zijn vrouw

Hier bedoel ik mee dat het pure willekeur kan zijn, de manager kan een slecht humeur hebben, een zere teen of heeft misschien wel een nieuw target te horen gekregen deze morgen van zijn baas en weg is je account, frustrerend maar waar, accounts worden gegubbed maar vrees niet, bookmakers genoeg!

Komt het voor dat bookmakers een account un-gubben?

Helaas is dit zeldzaam, beter om je tijd en moeite ergens anders aan te besteden en gewoon geld te gaan verdienen bij een andere aanbieder van sportweddenschappen.

Nu je weet wat de redenen kunnen zijn dat je account wordt uitgesloten van promoties en geven we je hieronder enkele tips die je kunnen helpen om dit zo lang mogelijk uit te stellen.

Manieren om te voorkomen dat je accounts gegubbed wordt

 1. Probeer geen VPN te gebruiken alhoewel het gebruik van 1 IP door meerdere klanten natuurlijk een absolute “no go” is, pas dus op met openbare wifi netwerken.
 2. Neem niet bij iedere bet die je plaats de selectie die volgens de door jouw gebruikte software de hoogste rating geeft, neem gerust ook bets met een rating van 92%, scheelt je paar cent dus who cares.
 3. Kies een favoriet team waar je zogenaamd als supporter bijna iedere week een bedrag op zet, kies 1 van de grotere teams uit een groot land, erg geloofwaardig en door een groot team te nemen ben je verzekerd van lagere odds en dus betere ratings. Come on Liverpool dus.
 4. Plaats af en toe zogenaamde mug bets. Een mug bet wil zeggen dat je wanneer er geen speciale reden is je toch soms een random bet plaats. Hou het bij normale – grotere evenementen.
 5. Wanneer je de zogenaamde mug bets plaats wees niet te krenterig met de hoogte van de inzet.
 6. Plaats accumulators, typisch gedrag van een standaard klant is af en toe een multiple te plaatsten, bookmakers houden hier erg van.
 7. Zet geen geld op een wedstrijd in de 3e divisie vrouwen amateurs van Litouwen, gebruik de grotere landen en evenementen.
 8. Zet niet iedere keer dezelfde bedragen in, wanneer een bookmaker een wekelijkse actie heeft van bv 25 euro doe gerust af en toe een inzet van 20 euro.
 9. Beperk je tot een selectie sporten, ga niet van Tafeltennis via Icehockey naar Tennis.
 10. Browse de website, ga niet iedere keer via de Oddsmatcher software in 1 keer direct naar de juiste markt wanneer je een inzet plaats. Normale klanten kijken rond, bookmakers zien waar je clicked en scrolled dus beweeg die muis.
 11. Gebruik andere delen van de website. Speel eens 1 euro op bv Slots of kaarten.
 12. Plaats ook bets met je mobieltje. Klanten die onderweg inzetten zijn minder verdacht.

Er zijn matched betters die om hun accounts zo lang mogelijk in leven te houden al deze dingen nauwkeurig doen en dan nog steeds accounts verliezen, zoals eerder beschreven is het helaas geen exacte wetenschap! Niemand die het echt 100% weet.

Leer matched betting met een gratis voorbeeld!