.st0{fill:#FFFFFF;}

Strategie: zeker geld verdienen met 2up early payout offer 

Wanneer je actief bent in de wereld van het matched betting dan moet je altijd paraat en flexibel zijn. Beginnen met een rijtje welkomstbonussen afwerken en daarmee een leuk bedrag binnenslepen is niet zo moeilijk. Om daarna echter nog maandelijks een leuk inkomen te verdienen is enige creativiteit vereist. Gelukkig bieden online bookmakers verschillende offers aan waar ook na de welkomstbonus nog geld mee te verdienen is.

Het mooiste is als je hiermee direct een gegarandeerde winst kan maken. Als je echter van een voordeel gebruik kan maken waarmee op de lange termijn de kans om te winnen groter is dan verliezen dan laten we deze offers natuurlijk ook niet liggen. Dergelijke mogelijkheden noemen we advantage play. Een goed voorbeeld hiervan is de 2up early payout offer die op dit moment bij verschillende bookmakers wordt aangeboden. In onderstaande blogbericht lees je hoe je hier het beste gebruik van kan maken.

Early payout als je team 2 up komt

Laten we eerst beginnen met uitleggen wat de early payout oftewel 2 up offer precies inhoudt. De bookmakers beschrijven het als volgt:

Je team op een voorsprong van twee doelpunten zien komen is een geweldig gevoel. Het is dan ook een absoluut drama als deze voorsprong in het restant van de wedstrijd nog uit handen gegeven wordt. Dankzij de 2up early payout offer kunnen gokkers hun weddenschappen toch volledig uitbetaald krijgen als deze situatie zich voordoet en hun team uiteindelijk nog gelijkspeelt of verliest. Weddenschappen op de 1X2 markt, voor in aanmerking komende competities, worden vroegtijdig als winnend uitbetaald wanneer het team dat je backt met twee doelpunten voor komt te staan gedurende de wedstrijd.

Advantage play strategie

Een dergelijk aanbod kan natuurlijk voor iedere gokker goed van pas kan komen of je nu met matched betting bezig bent of niet. Als je toch al van plan bent om een paar tientjes op je favoriete team in te zetten dan is het slim om dit bij een bookmaker te doen die de 2up offer aanbiedt.

Hoewel het geen wekelijkse gebeurtenis is dat een team een voorsprong van twee doelpunten uit handen geeft, doet de situatie zich toch ieder seizoen regelmatig voor. In die gevallen is het natuurlijk toch lekker als je weddenschap ondanks een gelijkspel of verlies toch als winnend krijgt uitbetaald.

Zelfs voor de ‘gewone’ gokker is de offer in deze vorm al een advantage play die ik niet zou laten liggen. Als je echter weet wat matched betting is, dan kan je nog veel meer voordeel uit deze offer halen.

Meer voordeel met matched betting

Als matched better zet je voor iedere weddenschap een back bet bij de bookmaker en daartegenover een lay bet bij de exchange. Het gevolg hiervan is dat we altijd één van de twee weddenschappen verliezen en de andere winnen met een klein verlies als gevolg. Als je echter met gratis geld van een bonus speelt, dan blijft er altijd een gegarandeerde winst over.

Ditzelfde principe kunnen we ook toepassen als een advantage play strategie in combinatie met de early payout offer.

Wat we in dit geval doen is een inzet plaatsen op het uit- of thuisteam. Vervolgens ‘verzekeren’ we deze weddenschap met een lay bet. Hierdoor maken we dan dus gegarandeerd een klein verlies. Als echter de situatie zich voordoet waarbij ons gebackte team op een voorsprong van twee doelpunten komt dan kunnen we een grote winst maken.

We krijgen dan namelijk van de bookmaker onze weddenschap al vroegtijdig als winnend uitgekeerd. Mochten je team uiteindelijk toch gelijkspelen of verliezen dan winnen we daarnaast ook nog eens de lay bet. Hiermee kunnen we enorme winsten pakken terwijl we maar een klein bedrag riskeren. Dit is de definitie van een advantage play.

TWEE VOORBEELDEN:

Stel dat we team A backen met een inzet van 100 euro op odds 2.5 en deze op de Betfair Exchange tegen dezelfde odds layen. In dat geval maken we wat er ook gebeurt een verlies van 4 euro. Wanneer echter de 2up situatie zich voordoet en het team toch de wedstrijd uit handen geeft na een twee doelpunten voorsprong, dan is het mogelijk om 246 euro winst te pakken.

Back je een underdog met hogere odds dan is het winstpotentieel nog veel hoger. Stel dat we team B backen met een inzet van 100 euro op odds 12.5 en deze op de Betfair Exchange tegen dezelfde odds layen. In dat geval maken we wat er ook gebeurt een verlies van 6 euro.

Wanneer nu echter de 2up situatie zich voordoet en het team toch de wedstrijd uit handen geeft na een twee doelpunten voorsprong, dan is het mogelijk om 1244 euro winst te pakken.

Winst pakken terwijl wedstrijd nog bezig is

Nu zal je na deze uitleg misschien nog denken dat deze advantage play strategie niet de moeite waard is aangezien het slechts een enkele keer voorkomt dat een team na een voorsprong van twee doelpunten uiteindelijk toch gelijkspeelt of verliest.

Het is echter niet eens noodzakelijk dat deze exacte situatie zich voordoet om gegarandeerd winst te maken. Wanneer je namelijk een lay bet plaatst op de exchange dan is het ook mogelijk om vroegtijdig winst te pakken terwijl de wedstrijd nog bezig is. Het door jouw gebackte team hoeft hiervoor niet eens de voorsprong uit handen te geven.

Vroegtijdig je winst veiligstellen realiseer je door een extra back bet plaatsen met de nieuwe live odds op de exchange.

Op onze website is een speciale 2up early payout calculator te vinden waarmee je kunt uitrekenen hoeveel je als extra live back bet moet inzetten en wat de gegarandeerde winst is die je met deze inzet veiligstelt.

Hieronder twee voorbeelden:

VOORBEELD 1

De underdog team A waarop we hebben ingezet komt vroeg in de wedstrijd al op een 2-0 voorsprong. Pre-game waren de back odds bij de bookmaker 12.5. Na de twee doelpunten is de team A nu natuurlijk favoriet om te winnen. Er zijn echter nog genoeg speelminuten en er is een goede kans dat de tegenstander, die voor de wedstrijd nog de grote favoriet was, zich zal herpakken. Een realistische schatting van de nieuwe live back odds (bij de exchange) is 1.5 dat team A de wedstrijd zal winnen.

In deze situatie is het mogelijk om een In-Play Back Stake te zetten van 837.67 euro* en daarmee een winst van 412.82 euro veilig te stellen terwijl de wedstrijd nog bezig is.

*je hoeft niet daadwerkelijk 837 euro extra in te zetten, dit bedrag wordt afgetrokken van de liability van je eerder geplaatste lay bet.

VOORBEELD 2

Laten we in dit voorbeeld ervan uitgaan dat je niet direct je winst gepakt hebt na de twee doelpunten voorsprong van je team. De kans dat de favoriet nog terugkomt is namelijk zeer waarschijnlijk. Je wacht daarom af wat er gaat gebeuren en zoals verwacht wordt er al snel een doelpunt gemaakt om de achterstand te verkleinen naar een enkel doelpunt. De spanning is terug in de wedstrijd en in de tweede helft wordt het 2-2 en staan beide teams weer op gelijke hoogte.

De live back odds zullen nu ongeveer hetzelfde zijn als pre-game. Meestal zelfs nog wat hoger omdat een gelijkspel nu meer waarschijnlijk is met nog minder dan een helft te spelen. Voor dit voorbeeld pakken we 12 als In-Play Back Odds voor team A. Het is slim om op dit moment je winst te pakken want je weet nooit wat er in de slotfase van de wedstrijd nog kan gebeuren.

In deze situatie kunnen we met een In-Play Back Stake van 100.52 euro een winst veiligstellen van 1145.80 euro.

Dit is toch geen slechte opbrengst voor een weddenschap waar we nooit meer dan 6 euro mee kunnen verliezen.

Welke bookmakers bieden de 2up offer aan?

Bij onderstaande bookmakers kan je op het moment van schrijven gebruikmaken van de early payout 2up offer. Geen enkel aanbod zal eeuwig blijven bestaan, dus doe er je voordeel mee zo lang het duurt.

 • Betsson
 • Betsafe
 • Paddy Power
 • Interwetten
 • Bet365 (nog niet in NL)

*LET OP Betsson en Betsafe zijn van hetzelfde bedrijf, probeer dan ook niet weg te komen met trucjes als inzetten op Team A bij de ene bookie en op team B bij de andere bookie.

Betsson

Zelfs zonder deze offer één van mijn favoriete bookmakers vanwege hoge odds en snelle uitbetalingen via Skrill. Nu kan je hier dus ook gebruikmaken van 2up bij een scala aan verschillende voetbalcompetities. Maximale winst per bet is 2500 euro.

 • Champions League (Group Stage onwards)
 • Europa League (Group Stage onwards)
 • England: Premier League
 • Spain: La Liga
 • Norway: Eliteserien
 • Finland: Veikkausliiga
 • Denmark: Superliga
 • Peru: Primera División

*deze uitzonderlijke aanbieding is de aanleiding voor het schrijven van dit blogbericht

Betsafe

Zelfde voorwaarden en competities als Betsson.

Paddy Power

Een stuk minder competities om op in te zetten en de odds die hier worden aangeboden zijn ook een stuk lager, waardoor matched betting minder aantrekkelijk wordt. Maximale winst per bet is 2500 euro.

 • Champions League
 • Premier League
 • La Liga
 • Bundesliga

Interwetten

Deze bookmaker biedt de early payouts alleen aan voor wedstrijden in de Bundesliga en de maximale stake is slechts 25 euro.

Bet365

Eén van de grootste bookmakers ter wereld en de eerste die vorig jaar met de 2up offer is gekomen. Helaas is Bet365 nog niet in Nederland beschikbaar. De verwachting is dat dit snel veranderd na de legalisatie van het online gokken in 2021.

Extra tips van ervaren matched betters

Laten we deze enorme blogpost afsluiten met nog enkele extra tips van ervaren matched betters. Normaal houden we dit soort tips exclusief voor de mensen die lid zijn van de MBNL community en daarmee toegang hebben tot de Facebook groep waarin Nederlandse matched betters elkaar helpen om zoveel mogelijk te verdienen met bookmaker aanbiedingen.

Als je ook matched betting wilt leren en lid wilt worden van deze community, schrijf je dan in op onze emaillijst.

TIPS:

 1. Probeer verlies (qualifying loss) beperkt te houden tot 15 euro per 1000 euro die je maximaal kunt verdienen. Hiermee zou je op de lange termijn winstgevend moeten zijn.
 2. Bestudeer statistieken van teams en competities. Dit zegt niet heel veel, maar kan helpen. La Liga vaak meer doelpunten als Premier League en daardoor wellicht meer kans op 2up.
 3. Stel e-mail alerts in door filters aan te maken in de Oddsmonkey Oddsmatcher software.
 4. Houd de back en lay markten goed in de gaten >30 min voor aanvang van de wedstrijd. Door bewegingen in de markt kan je vaak qualifying loss het meest beperken.
 5. Probeer in te zetten op underdogs. Hiermee zijn vele malen hogere winsten te behalen en tevens is de kans groter dat een vroege voorsprong weer uit handen wordt gegeven.
 6. Maak gebruik van de mogelijkheid om gedurende de wedstrijd winst veilig te stellen met een extra back bet. Je kunt dit ook voor bijvoorbeeld de helft van je stake doen.

Leer matched betting met een gratis voorbeeld!